Látogatók
Oldalainkat 5 vendég böngészi
Márkáink
Vízálló laminált padlók

WPC teraszburkolat

Elektromos fűtőtestek

 

Elektromos fűtés (NOBO PANEL)Alkalmazási lehetőségek

A fűtőpaneleket bármilyen megoldásra használhatjuk (lakás, családi ház, nyaraló, albérlet, iroda, üzlet, szálloda, panzió, uszoda, szellőztetés nélküli és vizes helyiségek, stb.), a különböző modul termosztátok pedig segítik a kialakítások személyre szabhatóságát (egy temperáló megoldástól egy teljesen automatikusan vezérelt irodaházig).
Kiemelnénk továbbá kivitelező partnereink visszajelzéseit, miszerint az új építésű, könnyűszerkezetes házakban a NOBO fűtőpanelek üzemeltetési költsége sokkal kedvezőbb a hagyományos építésű házakban telepített rendszereknél. Ez is utal arra a fontos tényre, hogy a szigetelés minősége nagyon fontos tényező a fűtésrendszerek gazdaságos üzemeltetésének a szempontjából.

Biztonságos üzemeltetés, karbantartás nélkül

• A panelek kettős szigetelésűek
• Fröccsenő víz ellen védettek, vizes helyiségekben is elhelyezhetők
• Felületi hőmérséklete maximum 80°C (létezik maximum 60°C-os kivitelben is)

• IP 24 érintésvédelem
• Túlmelegedés-gátló
• A fűtőpanelek üzemeltetésük során semmiféle karbantartást nem igényelnek

Könnyű szerelés, kényelmes használat

• Bármilyen felületre mindössze 4 csavarral rögzíthető
• A panel tartókerete egyben fúrósablonként is használható
• Szaktudás és kőművesmunka nélkül, akár utólag is felszerelhető
• Takarításkor könnyedén előrebillenthető, így a panel mögötti rész is takarítható
• Költözéskor leszerelhető és mozgatható
• Mivel nincsen benne semmiféle ventillátor, ezért a port sem szedi össze és nem fújja ki

• A front oldalon található kivezető réseken kiáramló levegő nem a falfelülettel érintkezik, ezért a levegő természetes portartalma nem szinezi el a falat
• Hangtalan, egyenletes, gyors felmelegítés és jól szabályozható hőmérséklet beállítás
• Tiszta, szag és égéstermék nélkül üzemel• Formai kialakítása modern íveket követnek, lekerekített sarkok, fehér szín, egyértelmű és könnyedén kezelhető termosztátok, programozások, mely mind a használat kényelmét segíti
• A NOBO fűtőpanelek esztétikus megjelenése mellett szavatolják a modern, egészséges, környezetkímélő és energia-takarékos fűtést

Rendszer gazdasági előnyei

• A NOBO fűtésrendszer alacsony költségű beruházást igényel
• A rendszer lehetővé teszi független fűtés beállítását (akkor és csak azt a helyiséget fűti, amelyiket szükséges – további energiamegtakarítás)
• A lakás átalakítása nélkül is beüzemelhető
• Jól szabályozható gazdaságos rendszer

A fűtés elve

A fűtőpanelben egy speciális fűtőbetét van, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el, valamint egy hőtágulást elnyelő csuszkára helyezték el, így működés közben nem kattog, nem ad ki hangot.

A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy csak fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik.

A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventillátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

Miért gazdaságos?

A fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár

egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem - a fatüzeléses rendszereken kívül - versenyre kel bármely energiahordozóval.

A fűtőpanelben nincsen semmiféle közeg (olaj, víz stb.) vagy fölösleges motor (ventillátor) ami hatékonyságát rontaná és fölösleges energia felvételt jelentene. Így közvetlenül a levegőt fűti, ami egy természetes cirkuláció (hideg le-, meleg feláramlik) révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan melegíti fel. Ezért megállapíthatjuk, hogy maximális hatásfokot lehet elérni vele.

A panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság.

Ugyanakkor a rendszer lényegét az elektronikus berendezések adják. Minden panelban van egy elektronikus termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé,

mint más hagyományos megoldás (maximálisan 0,5°C eltérés egy teljes szobalégtérben). A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét.

Mindezt kiegészítik és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok, melyekről részletes információkat az alábbiakban olvashat.

Méretezés

Norvég ajánlás szerint, illetve a saját magyarországi tapasztalatok alapján az alábbi ajánlásokat adjuk: minimum 75 W/m2 (normál belmagasságnál, ~2,8 m) vagy 25 W/m3 (jó szigetelés esetén).
Rossz szigetelés, kiegészítő fűtés, temperáló fűtés illetve speciális méretű helyiségek esetén egyéni ajánlásokat adunk.

A panelek teljesítményei 250-2000 W-ig változnak, melyek különböző méretekben léteznek. Kis helyigényűek, felszerelve a faltól mért vastagsága mindössze 9 cm (C és K sorozat), magassága 20 cm vagy 40 cm, és hossza teljesítménytől és típustól függően változik.